Lenkebygging

81 Likes Comment
Lenkebygge

Lenkebygging er en av de viktigeste, men også mest utfordrende områdene innen SEO. Det er viktig for å øke synligheten av hjemmesiden din i søkemotorer, som for eksempel Google. Google legger mye mer vekt på en hjemmeside som har mange kombinerte lenker og aktiviteter i sosiale medier. Dette er årsaken til at mange webmastere gjennomfører SEO linkbygging, markedsføring på ulike sosiale medier og artikkelmarkedsføring. Dersom du velger en løsning bare fordi den er rimelig og enkel å komme i gang med, kan du skade bedriften din. Spesielt når du kjøper SEO-tjenester som lenkebygging.

Hvordan fungerer lenkebygging?

Lenkebygging er som kroppsbygging. Ved å bruke anabole steroider kan du bygge muskelmasse utrolig raskt, men effekten vil ikke vare særlig lenge. Og ved å pøse på med steroider vil du utsette helsen din for potensielt veldig mange skader. På en annen side vil jevnlig styrketrening og inntak av riktig mat, øke muskelmassen sakte men sikkert. Lenkebygging fungerer litt på samme måte som kroppsbygging. Det kreves hardt arbeid for å skaffe seg lenker fra autoritative nettsteder. Innholdet ditt må fortjene disse lenkene. Dersom du har kvalitetsinnhold kan disse lenkene forbedre rangeringene dine kraftig. Men dersom du forsøker deg på billige SEO-triks for å skaffe nye lenker raskt, kan du gjerne rangere bra for en kort stund – men det vil ikke vare lenge. I tillegg tar du en stor risiko. Du risikerer å bli fjernet fullstendig fra Googles indeks.

Følg reglene

Det er ingen lenker som er like. Lenkebygging er heller ikke en formell som passer for hver og en her i verden. Det er viktig å velge riktig fremgangsmåte helt fra starten av. Ellers risikerer du å bli straffet. Google endrer og lager nye regler hele tiden. Deretter straffer de nettsteder for å bryte disse nye reglene, selv om de fulgte de gamle reglene. Dette er noe av det som kanskje er aller viktigst å vite. Nemlig at du kan bli straffet for noe du tidligere har gjort, selv om du den gangen fulgte reglene og retningslinjene til Google. Det kan derfor være veldig smart å samarbeide med en erfaren SEO-konsulent, som kan hjelpe deg med å sikre at arbeidet du legger ned i lenkebyggingen går riktig for seg og som kan rette opp i ting når Google endrer reglene.

Lenkebygging er komplisert

Lenkebygging er blitt veldig komplisert. Det er utrolig mange faktorer som påvirker hvordan Google rangerer websiden din. Ditt mål med lenkebygging er nok å forbedre nettstedet ditt sin synlighet, slik at kunder kan finne deg fra hvor som helst, fra hvilken som helst enhet, til enhver tid, når de trenger produktene og tjenestene dine. For å lykkes med dette må du vite hva som skal til for å vinne Googles tillit. 

Slik vinner du Googles tillit

Google ønsker at lenker skal oppstå helt naturlig. Bare tenk litt over det. Dersom du lager ditt eget innhold, publiserer det på blogger og andre nettsteder, som infografer, eller presentasjoner, og deretter lenker tilbake til ditt eget nettsted fra dette innholdet. Vil Google vurdere dette som naturlig? Nei.

Lenkebygging er ikke lett, men veldig komplisert. Det aller viktigste er egentlig bare at du ikke prøver deg på noe tull, men følger regler og retningslinjer. Ikke kjøp billige og raske SEO-løsninger, men følg den rette fremgangsmåten til punkt og prikke!

You might like

About the Author: Pål

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *