Slik velger du det riktige mobilabonnementet

139 Likes Comment
Mobilabonnement

Å velge riktig mobilabonnement kan være utrolig vanskelig, men er veldig viktig. Det er mange penger å spare på å velge et mobilabonnement som passer til ditt behov. På den måten kan du unngå å betale for noe som du ikke benytter deg av. Men det å velge rett er lettere sagt enn gjort. Det finnes en hel haug med mobilabonnementer i dagens marked, og stort sett alle påstår at de er billigere en konkurrentene. Men hvilket mobilabonnement er egentlig det billigste? For noen er det viktig med store datapakker, mens andre kun tenker pris. Nå skal du få noen tips, slik at du kan finne det mobilabonnementet som passer best for deg. 

Tips for å finne det beste mobilabonnementet

Det vil variere fra person til person hva det beste mobilabonnementet er, men vi anbefaler at særlig disse kriteriene vektlegges: Dekning, pris og data. Husk at en større datapakke vil koste mer enn en mindre datapakke, og nå som de fleste tilbyr Data Rollover vil 1 GB være tilstrekkelig for de fleste med et lavt forbruk av mobildata. Å velge riktig dekning (Telia, Telenor eller ICE) må du også huske på. Det er lurt å velge dekningen som passer best for ditt område. Slik får du det beste mobilabonnementet for ditt behov. For å sjekke dekningen hos de ulike mobilselskapene kan du gå inn på Telia, ICE eller Telenor sine nettsider. De har som regel et dekningskart over hele landet, hvor du kan søke opp ditt bosted for å få vite nøyaktig dekning.

Hva er en bindingstid?

Mobilselskapene bruker ofte bindingstid som et argument for at du kan få et rimeligere abonnement. Men hva menes med bindingstid? Med bindingstid binder du deg til et abonnement, ofte i 6 eller 12 måneder, mot en betydelig billigere sum i måneden enn du hadde fått viss du ikke hadde hatt binding. Ved binding forplikter du å betale for abonnementet ditt i de månedene bindingstiden din gjelder. Noen ganger må du også betale for mobiltelefon. Noen mobilselskaper tillater at du bryter bindingstiden før den er over, men da må du ofte regne med en avgift. 

Hvilket mobilabonnement er best for meg?

Mobilabonnementet du velger skal passe best mulig for dine behov, og det er derfor viktig at du setter deg inn i abonnementet du ønsker å kjøpe. Du kan velge abonnement med egne datapakker inkludert. Dersom du bruker mobilen til å streame videoer, høre på musikk og sosiale medier, eller med andre ord er mye på nett, kan 10GB passe bra for deg. 1GB passer bedre for alle som ikke bruker mobilen til så mye annet en e-post, sosiale medier og nyheter. Altså deg som ikke bruker mobilen til så mye. Med tanke på mobildata er det også prisforskjeller mellom de ulike abonnementene, men du får som regel alltid fri bruk av tale og SMS, som gjør at det ikke koster ekstra å ringe eller bruke SMS.

Hold øye med prisene på mobilabonnementene

For å få mest mulig for pengene, er det veldig lurt å følge med på og sammenligne priser på mobilabonnementtesten.com. Sammenlign priser på de ulike abonnementene. Slik kan du finne et godt abonnement som matcher godt med ditt behov, og samtidig forsikre deg om at du ikke betaler ekstra for noe som du ikke benytter deg av.

Så det viktigste du må huske på når du skal velge mobilabonnement er dekning, pris og data. Finn ut hvordan dekningen er der du bor, hvor mye data som kan passe for ditt behov, og følg med på pris, slik at du ikke betaler for mer enn du trenger.

About the Author: Pål

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *