Kjøkkenet som samlingspunkt

39 Likes Comment
Kjøkken

Uansett hvor man bor og hvor mange forskjellige rom man har i huset eller leiligheten sin, så fins det ingen tvil om at mye av tiden man tilbringer hjemme brukes på kjøkkenet. Matlaging er en nødvendig del av hverdagen, og det er også på kjøkkenet at noen av familiens viktige øyeblikk kan finne sted. Hver eneste dag starter som regel med frokost på kjøkkenet, så hvorfor ikke la kjøkkenet tilrettelegge for en god start på dagen? Gjør dette rommet til et inkluderende sted og et sosialt samlingspunkt.

Når man inviterer til gjester ender det ofte opp med at den ansvarlige for matlagingen blir stående lenge på kjøkkenet for å passe på maten og går dermed glipp av verdifull tid med venner og familie. Slik behøver det ikke å være dersom man tilrettelegger kjøkkenet på en måte hvor den som lager maten ikke behøver å være adskilt fra de andre. Med en kjøkken-øy åpnes det opp for at man kan delta i samtalene og ha øyekontakt med gjestene i stedet for å stå med ryggen til.

Med et åpent kjøkken og en kjøkken-øy åpner du også opp for at hele familien lettere kan lage mat sammen. Matlaging kan være en fin opplevelse hvor man bygger relasjoner og skaper minner, og spesielt for barn kan dette være et sted for både læring og mestring. Med et innbydende og praktisk kjøkken inviterer du barna og familien til å ta del i matlagingen – slik kan alle være med på å skape en felles matglede. Når du samler folk på kjøkkenet slik at man kan være sosial og samtidig hjelpe hverandre, kan matlaging gå fra å være et slit til å bli en hyggelig opplevelse for alle.

Finn inspirasjon til ditt kjøkken hos Gram.

About the Author: Pål

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *